3 Enkla gör och gör inte för att ta hand om din fårskinnsmatta

3 Enkla gör och gör inte för att ta hand om din fårskinnsmatta

Om du letar efter det coolaste och elegantaste sättet att pryda ditt hem bör du investera i fårskinn mattor utan några andra tankar. Dessa mattor kan lägga till konsistens i din ödmjuka bostad utan att störa den mysiga och moderna atmosfären. 

Men med den mjuka strukturen kommer denna tilltalande matta med många ansvarsområden. Ja, processen för rengöring och underhåll fårskinn mattan är inte alls ett enkelt jobb. Det tjocka matthåret kräver mycket ansträngningar för att rengöra eftersom de lätt fångar in smutspartiklar och allergener i dem. Således måste du förbereda dig lite innan du investerar i faux fårmattor. 

Om du inte vill kämpa när du rengör dina värdefulla fårmattor måste du lära dig ett par saker och vad du inte ska göra. 

Att göra av rengöring 

Om du har fallit för en underbar fårskinn matta, du ska inte döda ditt hjärta bara på grund av rengöringssvårigheterna. Med kunskapen om dessa enkla doser kan du hålla din matta lätt åldrad –

Placera mattan strategiskt 

Om du vill skydda din matta från att bli smutsig måste du ägna särskild uppmärksamhet åt placeringen. Om du placerar din hårt rena matta i en tung trafikzon är det ett misstag. Således bör du undvika att placera fauxmattor i områden som ditt kök, lerrum eller badrum. Dessutom kan direkt solljus på den faux fårmattan skada dess struktur, så det är bättre att placera den i låg trafik och mörkare områden i ditt hem.

Val av färgkombination

Idag kan du beställa fårskinn mattor i många olika nyanser – från orörda vita till djärva röda. Nu, om du beställer fauxmattor i ljusare nyanser skapar du ett större problem för dig eftersom smuts och fläckar är lätt synliga på ljusare nyanser. Det betyder att en liten fläck kan dämpa utseendet på din matta. Därför bör du investera i de djärva och ljusa konstgjorda mattorna eftersom de lätt maskerar mindre fläckar och inte kräver ofta rengöring. 

Tvätta i maskin

Ja, om smutsmärket inte lämnar din matta efter en mild rengöring kan du kasta hela mattan i tvättmaskinen. Det är helt säkert att tvätta fauxmattor i tvättmaskiner, men om du tvivlar kan du bekräfta detta med din tillverkare. Du bör dock inte använda något sköljmedel eller rengöringsmedel för att rengöra mattan – en enkel centrifugering i maskinen räcker i de flesta fall. Ännu viktigare, din tvättmaskin kan spara en resa till dina kemtvättar. 

Att inte göra av mattrengöring 

När du rengör din fårskinn mattor hemma, måste du komma ihåg några inte också. 

Köpa nya rengöringsmaterial

Ingen kan förneka att fauxmattor är produkter med högt underhåll, men det betyder inte att du måste spendera en förmögenhet på att köpa de nya rengöringsmaterielerna. Du har allt i ditt skåp som du behöver för att rengöra fårskinnsmattor. Ja, även ditt vanliga bakpulver kan vara en bra rengöringsmedel för att bli av med oönskad lukt och fläckar. 

För stressande

Fläckar är dåliga för dina mattor, men det finns ingen anledning att stressa med det. Om dina barn har spillt juice på mattan är det inte världens ände. Du kan använda en torr trasa och enkelt torka fukten; Om fläckarna fortfarande finns kvar kan du använda något fårskinnsmedel och fuktig trasa för att bli av med den. Annars är maskintvätt alltid ett alternativ – så du behöver inte oroa dig. 

Maskintorka

Om du har tvättat din matta i maskinen betyder det inte att du också ska torka den i torken. Det pågår en hel debatt bland experter om man torkar fuskmattan på låg eller hög värme. Du bör ignorera all denna förvirring och lufttorka din faux matta. 

Med de här enkla doserna och don-donna kan du enkelt behålla din prestigefyllda glans och struktur fårskinn. Nu, om du är angelägen om att handla efter de senaste fauxmattorna till ditt hem, behöver du bara gå online och beställa de bästa kvalitetsprodukterna idag. Beställ dina favoritmattor när som helst.